Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Date of event: 
szombat, július 30, 2022 - 09:00
Place of event: 
Tusnádfürdő
Address: 
Tusnádfürdő

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a hetedik alkalommal megrendezett Alcsíki Lovasnap, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és a Száguldó Egyesület társstervezésében a nagytusnádi sportpályán. Az eseményre 2022. július 30-án, szombaton került sor. 


Az érdeklődőket számos érdekes programmal várták a helyszínen. A megnyitót követően a versenyzők fogathajtó kategórián belül akadályhajtás és pontgyűjtés versenyszámokban, illetve két típusú díjugratásban mérhették össze tudásukat. 


Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója nyitóbeszédében köszöntötte a résztvevőket és méltatta az egyre színvonalasabb eseményt. Ismertette, hogy az intézmény lovas élet támogatása változatlan maradt, ugyanis az erre fordított költségvetés nem csökkent. Ugyanakkor kiemelte az utánpótlás fontosságát, vagyis, hogy a gyerekek megismerkedjenek és megbarátkozzanal a lovas sportokkal. Mindezért köszönettel tartozunk úgy a szülőknek, nagyszülőknek, felkészítőknek, mint a résztvevő gyerekeknek és versenyzőknek. 


A program változatosságához hozzájárult egy aerobik bemutató és a Pro Musica Fúvós Egyesület koncertje.


A különböző versenyszámokban a következő eredmények születtek: 


Adályhajtás versenyszám:
I.    helyezés: Bodó Zoltán
II.    helyezés: Szőcs Lehel
III.    helyezés: Czirják Béla


Pontgyűjtés versenyszám:
I.    helyezés: André Ábel
II.    helyezés: Bajkó Tibor
III.    helyezés: André István


Díjugratás 70 cm:
I.    helyezés: Cseke Réka
II.    helyezés: Balázs Emília
III.    helyezés: Baraboly Cecília 


Díjugratás 90 cm:
I.    helyezés: Geréb Dorottya
II.    helyezés: Korodi Réka
III.    helyezés: Lukács D. Janka

 

 

Gratulálunk a versenyzőknek az elért eredményekhez! 


 A további sikeres együttműködés reményében folytatjuk tevékenységünket a megyei lovasélet fellendítése érdekében. Következő lovas esemény augusztus 13-án Székelyudvarhelyen kerül megrendezésre Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének társszervezésében, a VII. Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság. 
Fontosnak tartjuk a lovas értékek megőrzését, támogatását és népszerűsítését a térségben, éppen ezért arra bíztatunk mindenkit, hogy látogasson el az eseményekre!