Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Azon vállalkozások, amelyek a vakációban diákokat alkalmaznak havi 250 lejes ösztönző támogatásban részesülhetnek minden egyes alkalmazott diák után.

Az alkalmazás a vakációs időszakban történhet meg és az ösztönző támogatás maximum 60 munkanapon keresztül kapható egy naptári évben, minden egyes diák után, akivel munkaszerződés köttetett. A diákokat alkalmazó vállalkozások a következők alapján kapnak ösztönző támogatást:

- munkaszerződés alapján, amely teljes vagy esetenként részleges munkaidőt biztosít és meghatározott időre kötnek, ami kevesebb vagy egyenlő a vakáció időszakával

- ideiglenes munkaszerződés alapján, csak akkor, ha ez egyenlő vagy kevesebb, mint a vakáció időtartama

A 18 éves vagy ennél fiatalabbak esetében a 6 órás napi és 30 órás heti munkaidővel megkötött szerződések teljes munkaidőnek számítanak. Annak érdekében, hogy a vállalkozó megkapja az ösztönző támogatást, a diákok alkalmazása után 30 napon belül egy egyezményt kell kössön a megyei munkaerő elhelyező ügynökséggel.

 

Ezen információk, más hasznos információkkal együtt szerepelnek a Hargita Megyei Fejelesztési Ügynökség által készített munkaügyi kalauzban.