Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének szervezésében „Helyi területalapú támogatások fiataloknak, ház építésre” című kerekasztal megrendezésére került sor, 2017. december 15., pénteken Hargita Megye Tanácsának Márványtermében. Meghívottak között polgármesterek és építkezni vágyó fiatalok, Borboly Csaba megyeelnök, Barabás Csaba kabinetvezető, Mik József polgármester, és Máté Tünde jogász voltak.

A helyi területalapú támogatások ház építésre fiataloknak kerekasztal megbeszélésen Mik József Borszék város jó példáját mutatta be. A jó példák ismertetése mellett, az ügynökség jogásza által a jogi háttér is bemutatásra került.

Célunk, hogy minden olyan lehetőséget és kezdeményezést elérhetővé tegyünk fiataljainknak, amely vonzóvá és biztossá teszi a szülőföldön való maradást és az oda történő visszatérést.
Mert szülőföld nem lehet csak egy táj, egy földrajzi hely, hanem egy belakott, örömet adó élettér kell legyen – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke,
Borboly Csaba.

Kolozsvári Tibor, megyei tanácsos a család fontosságát hangsúlyozta, elmondta, hogy a Hargita megyei emberek 98,8%-a tartja fontosnak a családi értékeket, valamint a család egységét.

 

 

Csíkszereda, 2017. december 15.