Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Esemény: 

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében került megrendezésre ezen a hétvégén (2019. április 12-13.) a Hagyományos és helyi termékek tavaszi kiállítása és vására.

Bár a kétnapos eseményen többször is eleredt az eső, ez nem szegte az érdeklődők kedvét: a vásáron sok látogató és vásárló volt. A 110 termelő által kiállított termékek között szép számban voltak élelmiszer (házi kenyerek, péksütemények, lekvárok és szörpök, mézféleségek, zöldségek, mézeskalács, kürtőskalács stb.) és nem élelmiszer alapú (fából készült használati tárgyak, vesszőből fonott kosarak és ülőgarnitúrák, ásványokból készített ékszerek, tűzzománc és bogozott ékszerek) termékek.

A fejlesztési ügynökség kezdeményezésére a kétnapos vásáron is lehetőség volt a használt étolaj leadására. A használt étolajgyűjtést a székelyudvarhelyi Eco Trend Europa Kft. vállalta fel.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökének vásári nyitóbeszéde a következő linkre kattintva tekinthető meg: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/450072712399113/

Csíkszereda, 2019. április 13.