Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Date of event: 
szerda, december 13, 2017 - 15:00
Place of event: 
Gyergyószentmiklós
Address: 
Gyergyószentmiklósi Szent István római Katolikus Plébánia II., Testvériség utca, 6 szám

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szeretettel meghívja azokat a gyergyói és környékbeli fiatalokat, akik első kézből szeretnének tájékoztatást kapni egy vállalkozás indításáról, csődhelyzetről, arról, hogy a tapasztalt munkáltatók hogyan vészelték át a vállalkozásuk során bekövetkező kudarcokat és hogyan kezdték újra.

A „Tanulj mások hibáiból” rendezvénysorozat célja a vállalkozásösztönzés, hogy fiataljaink személyes történeteket halljanak a vállalkozói sikerekről és kudarcokról, illetve gyakorlati tanácsokat kapjanak a tapasztalt vállalkozóktól. Előadóinktól izelítőt kaphatunk arról, hogy milyen külföldön dolgozni, hogyan sikerült az ott megszerzett pénzt itthon jól működő vállalkozásba fektetni. 

Az előadássorozat keretében a megyei elöljárók mellett, pénzügyi, munkaügyi, valamint személyes gyakorlati példák keretében nyújtanak segítséget a helyi fiataloknak és vállalkozni vágyóknak.

A résztevők megtudhatják milyen állami támogatásokban részesülhetnek alkalmazásba lépés esetén, milyen fontos részleteket tartalmaz egy munkaszerződés és mire kell odafigyelni aláírásakor.


Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége minden érdeklődőt szeretettel vár!