Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége az idei évben is folytatja a szakoktatást népszerűsítő osztályfőnöki óralátogatásokat. 
Az év első helyszíne a székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskola. A végzős turizmus szakos diákok hasznos tanácsokat kaptak jövőjüket illetően a helyi, kiemelkedő példának számító Septimia Hotels & SPA Resort vezetőitől. 
A Fejlesztési Ügynökség csapata ismertette a nemrégiben megjelenő Hargita Hazavár mobil applikációt, bíztatva a fiatalokat ennek a letöltésére, mivel sok hasznos információt tartalmaz pályakezdők számára. Emellett részletezte a Fejlesztési Ügynökség programjait és Hargita Megye Tanácsa fiatalokat érintő tevékenységeit. 
A Septimia Hotels & SPA Resort képviseletében Verzár István, humánerőforrás menedzser kiemelte a tanulás fontosságát, saját tapasztalatai alapján beszélt az itthonmaradás fontosságáról, mivel vállalkozóként kénytelen szembesülni a munkaerőhiánnyal.
Pál Csaba, étteremvezető szemléletében fontos egy konkrét életcél meghatározása a fiatalok részéről, ugyanakkor ecsetelte a szakmában rejlő lehetőségeket. 
Előadóink szorgalmazzák a munkaválallók itthonmaradását, ezáltal hozzájárulva a helyi vállalkozások fennmaradásához és térségünk fejlődéséhez. 
Köszönjük a Kós Károly Szakközépiskolának a folyamatos együttműködést, előadóinknak a tartalmas bemutatókat, a diákoknak az aktív figyelmet.