Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

2020. február 13-án pályaorientációs szülőértekezletet tartottak a „Kiss Ferenc” Általános Iskolában Csíkmadarason. Fontos a szülők tájékoztatása a diákok továbbtanulási lehetőségeiről, hiszen a diákok és a szülők közösen hozzák meg a döntést az iskola választást illetően.

Kedves Mónika, szákoktatásért felelős tanfelügyelő ismertette a továbbtanulási lehetőségéket a szülők és a diákok számára, majd ezt követően bemutatta a felvételivel kapcsolatos tudnivalókat és jó tanácsokkal látta el a szülőket a felvételi dokumentáció kitöltésével kapcsolatban. Kihangsúlyozta: egyre népszerűbb a duális képzés, amely esetében évről évre folyamatosan növekszik a jelentkezők száma.

Király Szabolcs, az ügynökség részéről ismertette a szülőkkel azokat a tevékenységeket, amelyek által az ügynökség támogatja a megye szintű a szakoktatást. Idéntől az ügynökség keretében külön programban kerül népszerűsítésre és támogatásra a szakoktatás – emelte ki Király Szabolcs. Ezt követően bemutatásra került a hargitahazavar.ro illetve a dikamunka.ro weboldal is.

Több olyan tevékenység is megemlítésre került amelyek elsősorban a szakoktatásban részt vevő diákoknak szól: szakmai vetélkedők, workshopok, vállalkozói vetélkedők, jó példák bemutatása, osztályfőnöki óralátogatások. Ezt követően a „Venczel József” Szakközépiskola igazgatónője, a „Székely Károly” Szakközépiskola igazgatónője és a „Kós Károly” Szakközépiskola igazgatója ismertette az iskolák által indított szakokat. A tanintézmények vezetői bemutatták a tanműhelyeket is.