Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Ezalkalommal az eseménynek a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre adott otthont, ahol több, mint harminc mezőgazdaság, pincér és gasztronómiai technikus szakos diák követte figyelemmel az érdekes előadásokat.


Kelemen Beáta, az Ügynökség szakoktatás program felelőse ismertette Hargita Megye Tanácsának és Fejlesztési Ügynökségnek aktivitását, ezen belül a Hargita Hazavár programot, a Hargita 101 tevékenységet és felmérési eredményeket.


Péter Szende, a csíkszentmártoni Teréz Konyha pincér munkatársa lelkesítően beszélt a szakma szépségeiről. Elmondása szerint ezt a hivatást csak szívvel- lélekkel érdemes gyakorolni, fontos az emberek irányába tanúsított kedvesség és előzékenység.

 

Kanabé Gabriella, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság részéről kiemelte a mezőgazdaságban rejlő új lehetőségeket, amelyeket a fiatalok számára érdemes elsajátítani. Kiemelte az aktuális burgonyatámogatást, amelyet a Mezőgazdasági Igazgatóság felé lehet benyújtani, ugyanakkor a hegyvidéki pályázatokat is.

 

Köszönjük a Tivai Nagy Imre Szakközépiskola vezetőségének a rugalmas együttműködést, a diákoknak pedig az aktív figyelmet!