Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség hagyományos és helyi termékekből rendeznek karácsonyi kiállítást és vásárt a csíkszeredai Szabadság téren december 14–15-én, pénteken és szombaton.

A hagyományokhoz híven idén is a csíkszeredai Szabadság téren, a helyi és hagyományos termékek karácsonyi kiállításán és vásárán szerezhetik be a vásárlók az ünnepi asztalra, valamint a karácsonyfa alá a helyi, illetve kézműves termékeket.

December 14-én, pénteken 8 és 17 óra között több mint nyolcvan termelő kínálja termékeit a Szabadság téren, ugyanakkor Hargita megye testvérmegyéjéből, Bács-Kiskun megyéből is jelen lesznek termelők. 12 órától a termelők és termékeik bemutatására is sor került. 15 órától pozitív példák bemutatásával készülnek a szervezők.

December 15-én, szombaton 8 és 17 óra között várják a térre kilátogatókat. Partnerségben az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetével tartalmas programmal készülnek a szervezők: 10 és 14 óra között a legkisebbek számára szeretnénk örömteli kikapcsolódást biztosítani: kézműves foglalkozásra várjuk őket. Kipróbálhatják a fafaragást, a korongozást, különböző fajátékokat illetve karácsonyi díszeket készíthetnek. Szombaton délben a Bács-Kiskun megyéből érkező termelőket köszöntik és ismertetik az őstermelőket. A kézműveskedés után 14 órától a Kaláka együttes karácsonyi hangversenyén kapcsolódhatnak ki az érdeklődők: https://bit.ly/2BbqaZ4

Idén decemberben a Kaláka együttes karácsonyi hangversenye járja körbe Erdély számos települését az RMDSZ Nőszervezet támogatásával, ennek állomása Csíkszereda.