Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a fiatalok itthonmaradásával és a pályaválasztási segítségnyújtással, ezért esszéíró pályázatot hirdetett ,,Itthon vagy külföldön" címmel.

A kiírás célja az volt, hogy a személyes tapasztalatok mentén nyerjünk betekintést a székelyföldi lehetőségbe és a külföldi életkörülményekbe, valamint a munkavégzési folyamatokba. A beérkezett pályamunkák az itthoni élet mellett döntöttek egyöntetűen, amelyben nagy szerepet játszott a család, a honvágy és a nehéz külföldi megélhetési körülmények is. Többen arról számoltak be, hogy a megszerzett tapasztalataikat itthon szeretnék kamatoztatni majd.

Minden pályázat sajátos jelleggel bír, érzékletes arculatát bemutatva a külföldi és itthoni életvitelnek.

A pályázókat a mai nap folyamán díjaztuk a helyezések a következőképpen alakultak: 1. helyezett: Karácsony Sarolta, 2. helyezett: Fülöp Orsolya, 3. helyezett: Albert László

Az esszépályázat győztese Karácsony Sarolta számára nagy örömet jelentett, hogy a munkája sikert aratott, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is fontos számára az itthonlét és családja segítése.

Gratulálunk a díjazottaknak és minden résztvevőnek!

#Hargitamegyetanácsa #esszépályázat #díjazás #HargitaMegyeFejlesztésiÜgynöksège