Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Itthon is van jövő - fiatalon vállalkozz! Erre biztatjuk a fiatalokat és ebben szeretnénk minél nagyobb segítséget nyújtani számukra.

Kapcsolattartás több 100 fiatallal

 

Fiatalon vállalkozz! - volt a fő üzenete az Itthon is van jövő online fórumnak, melyre 2021. március 30-án, kedd, 11 órától került sor Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közös szervezésében.

Az esemény fő célkitűzései között szerepelt: a pályakezdő vállalkozások közötti bizalmi kapcsolat kiépítése, információ szolgáltatás a végzős diákok számára, továbbá a vállalkozói szféra és a tanintézmények közti együttműködés erősítése és a gyakornoki programot követő szakma tanulása, majd munkalehetőségek megteremtése.

A több mint 230 diákot átfogó rendezvény moderátora Cilip Árpád, a Fejlesztési ügynökség igazgatója volt, aki ismertetve a Miért jöjjek haza katalógust, röviden bemutatta az ügynökség tevékenységeit és kiemelte: ki kell használni az online tér biztosította lehetőségeket, majd hozzátette, igyekeznek folytatni az óralátogatások sorát, hisz a diákok részéről óriási igény mutatkozik arra, hogy első kézből kapjanak információt a szakemberektől.

Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki az iskolák, vállalkozói szféra és közintézmények közti együttműködésről beszélt, majd felhívta a diákok figyelmét: forduljanak bátran kérdéseikkel hozza. A saját víziójuk, élet céljuk már most meg kell fogalmazódjon a diákokban és a saját álmaik szerint válasszanak pályát, ne a rendszer által generált helyekre kerüljenek továbbtanulás céljából, fogalmazott Hargita megye tanácsának elnöke.

Jánó Edit, Hargita Megyei Munkaerő-Elhelyező Ügynökség részéről, fiatal alkalmazottaknak szóló konkrét támogatási lehetőségeket ismertetett, ami kimondottan hasznos, mivel tapasztalataink azt mutatják sokan részben tájékozottak csak, nem ismernek minden támogatási formát.

Erőss Bea, Hargita Megye Tanácsának munkatársa az E-cool projekt bemutatása során a projekt főbb irányvonalairól beszélt, amik a fiatal vállalkozókat hivatottak segíteni, átvéve a külföldi pozitív példákat.

Fancsali Kálmán, Eurotop Consulting Kft képviselőjétől az aktuális pályázati lehetőségekről hallhattak a résztvevők. A szakértő kiemelte, az általános ismertetés mellett, forduljanak hozza bizalommal konkrét kérdésekkel, hisz minden vállalkozás más és más, különböző problémákkal.

A vállalkozói jó példáknál, az Engmatec Kft. cégvezetőjét, Bíró Zsombort hallhatták a diákok, aki hangsúlyozta a szakma elsajátítása nem csak a tankönyvekből történik, nagyon fontos a gyakorlati tudás megszerzése, továbbá kiemelte: tanuljanak nyelvet. Bíró Attila, fiatal pályakezdőként számolt be a tapasztalatairól, kiemelte fontos a kitartás, ez nélkül nem lehet jó eredményeket elérni.

#hargitamegyefejlesztésiügynöksége

#hargitamegyetanácsa

#itthonisvanjövő

#hargitahazavar