Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

A „Vállalkozóbarát Hargita megye” című program keretében Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége osztályfőnöki óra látogatást szervezett a „Kós Károly” Szakközépiskola három szakiskolai osztályában.

Cilip Árpád az ügynökség vezetője köszöntötte a diákokat, és elmondta, hogy az ügynökség egyik fő célkitűzése a fiatalok informálása által segíteni őket a pályaválasztásban, valamint a munkavállalásban. Hangsúlyozta: bármilyen problémával lehet az ügynökséghez fordulni.

A 2018. november 28.-ai eseményen Király Szabolcs a fejlesztési ügynökség munkatársa „Mit tegyek az iskola elvégzése után?” címmel tartott előadást. Az interaktív osztályfőnöki órákon a főbb témák a következőek voltak: az iskola befejezése után itthon vagy külföldön?...; mennyi az ideális fizetés?; a szakképzés fontossága. Mivel az ügynökség ebben a témában kérdőívezést is végzett Hargita megye végzős középiskolás diákjai körében, ennek eredménye párhuzamban került bemutatásra a jelenlévők terveivel. A diákok többsége külföldön képzeli el a jövőjét. Mint jó tanács, Király Szabolcs felhívta a figyelmüket, hogy ha kimennek is, próbáljanak meg a tanult szakmában, vagy rokonszakmában elhelyezkedni, így amikor hazatérnek is nagy esélyük van az munkavállalásra: van tapasztalat és diploma is az adott szakmában.

 

Csíkszereda, 2018. november 28.