Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Befektetőbarát Hargita megye

Program felelos: 

Csíkszeredában, 2020. február 20-án, Hargita Megye Tanácsának épületében került sor az „Itthon is van jövő! Start up Nation és támogatási formák”-at ismertető fórumra.

A rendezvény moderátora Cilip Árpád, Hargita Megye Fejelsztési Ügynöksége vezetője volt, aki miután köszöntötte a szép számban összegyűlteket, ismertette röviden az ügynökség tevékenységi körét és a fórum célját. Bár a fiatalok külföldre való vándorlása továbbra is egy divathullám, egyre többen vannak akik az ott szerzett tudást itthon szeretnék kamatoztatni. A fejlesztési ügynökség a fiatalok támogatása érdekében olyan feladatokat is ellát mint a pályázatírásban való tanácsadás, de már segítettünk üzleti terv írásában is. A vezető felhívta a jelenlévők figyelmét a hargitahazavar.ro online állásközvetítő oldalra, kiemelte az oldal nyujtotta információs háttér által eddig 44 fiatal talált állást.

Image: 
Date of event: 
csütörtök, február 20, 2020 - 11:00
Address: 
Hargita Megye Tanácsa

2020. február 20-án, csütörtökön 11.00 órától, a Csíkszeredában kerül sor az "Itthon is van jövő: StartUp Nation és támogatási formák – minden amit tudni kell!" gazdasági fórum, ami közösen a Romániai Patronátus Hargita megyei kirendeltségével kerül megrendezésre. A fórum célja, hogy a megyében tevékenykedő fiatal vállalkozók még jobban megismerhessék egymást, szakmai információkkal gazdagodhassanak, illetve lehetőség nyíljon számukra, hogy megismerjék az aktuális pályázati lehetőségeket, a fiataloknak szóló támogatási formákat.

Február 7-én megrendezésre került nemzetközi gazdasági fórum tematikája a helyi gazdasági élet fejlesztése, a befektetési lehetőségek ismertetése, illetve gazdasági kapcsolatok kiépítése volt, amelyen részt vett Gyergyócsomfalva hét testvér települési képviselete is. A fórum keretében, a helyi vállalkozások ismertették tevékenységeiket, a résztvevők betekintést nyerhettek a helyi és a megye turisztikai látványosságaiba, valamint információkkal gazdagodhattak a befektetési lehetőségek terén. Az eseményt a gyergyócsomafalvi helyi önkormányzat szervezte partnerségben a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével, illetve a megyében jó példának számító Fenyőalja Egyesülettel.

Image: 
Date of event: 
péntek, február 7, 2020 - 10:12
Address: 
Gyergyócsomafalva

Első alkalommal kerül megrendezésre 2020. február 7-én a nemzetközi gazdasági fórum Gyergyócsomafalva községében! Az eseményen hat testvértelepülés küldöttjei is részt fognak venni.