Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Pályázati kerekasztal

A Pályázati kerekasztal elnevezésű program fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a helyi vállalkozóknak és a közintézményeknek abban, hogy minél több vissza nem térítendő támogatást tudjanak lehívni.

Ennek érdekében az Ügynökség megfelelő keretet szeretne teremteni arra, hogy a helyi vállalkozók, illetve a közintézmények képviselői találkozhassanak azon intézmények képviselőivel, amelyek pályázatokat hirdetnek meg, illetve a meghívottak között szerepelnének olyan közintézmények és cégek képviselői is, akik már sikeresen pályáztak, és be tudnak számolni a tapasztalataikról.

A találkozások során a pályázás menetéről, a pályázati dosszié összeállításáról, pályázási feltételekről szerezhetnek hasznos információkat a résztvevők, ugyanakkor tanulhatnak azoknak a tapasztalataiból, akik már végigjárták a pályázás útját.

Szintén a Pályázati kerekasztal program keretén belül történik a különböző gazdasági-szociális vonatkozású adatok feltöltése a data.investinhargita. ro oldalra annak érdekében, hogy a későbbiekben ezek rendelkezésre álljanak minden érdeklődő számára, ha a pályázatok megírásához, különböző stratégiák, tanulmányok összeállításához szükségük lenne ezekre az adatokra.

Mindezen tevékenységek végső célja, hogy növekedjen a vállalkozások és közintézmények által leadott sikeres pályázatok száma.

Program felelos: 

40 000 eurós vissza nem térítendő támogatást kaphatnak azon 18 életévüket betöltött vállalkozó kedvű, külföldön dolgozó fiatalok, aki hazatérnének és itthoni vállalkozás indításában gondolkodnak. A Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapok Minisztériuma által támogatott program keretében 32 szervezetnél lehet pályázni.

Image: 
Date of event: 
csütörtök, november 16, 2017 - 16:15
Address: 
Diaspora Start Up

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége összesítette a Hargita megyei pályázatíró cégek elérhetőségeit. Az adatbázis által kívánnak segítséget nyújtani azoknak akik pályázni szeretnének, de nem rendelkeznek megfelelő információval, vagy egyáltalán nem tudják mely cégek foglalkoznak pályzatírással, tanácsadással.

Image: 
Date of event: 
péntek, augusztus 18, 2017 - 10:44
Address: 
Szabadság tér, 5 sz.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége összesítve a pályázati cígeket kíván segítséget nyújtani a pályázni kívánóknak.

A pályázni szándékozók minél szélesebb célcsoportját igyekeztek tájékoztatni a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által szervezett rendezvényeken, olyanokat, akik kisebb családi vállalkozásban gondolkodnak, akik új, startup vállalkozást szeretnének indítani, illetve azon vállalatvezetőket is, akik nagyobb értékű beruházásokra szeretnének támogatást igényelni. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő ügynökség által április 3-án szervezett pályázati kerekasztal-beszélgetéseket nagy érdeklődés övezte  mindhárom helyszínen: Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen egyaránt. Lukács Zoltán-Levente, az ügynökség igazgatója és egyben a rendezvény moderátora elmondta, programjuk fő célkitűzése, hogy a potenciális pályázók első kézből, hiteles forrásból értesüljenek az aktuális pályázati kiírásokról.

Image: 
Date of event: 
hétfő, április 3, 2017 - 09:00
Address: 
Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége pályázati kerekasztal-megbeszélést szervez, melynek fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a helyi vállalkozóknak abban, hogy minél több vissza nem térítendő támogatást tudjanak lehívni. A tervezett program szerint a résztvevők előadásokat hallgathatnak meg a vállalkozóknak kiírt aktuális pályázati lehetőségekről.

Merj vállalkozni! címmel szervezett fórumot csütörtökön a csíkszeredai Szent Imre Ifjúsági Központban a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság a Csíki Vállalkozók Egyesületével és Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével közösen. A rendezvényen fiatal vállalkozók ismertették saját vállalkozásaikat, beszéltek az elindulás nehézségeiről, lehetőségekről, illetve aktuális helyzetükről. Ugyanakkor ismertették a fiatalokkal a jelenlegi vállalkozásindítási, fejlesztési, finanszírozási lehetőségeket is. A szervezők sikeresnek értékelték a fórumot, amely hozzájárulhat a vállalkozó kedv növekedéséhez a fiatalok körében.

Image: 

Oldalak